FESTIVALI I FILMIT "Hyjnesha në fron"

NGA 2002 Welcome to official website of "Goddess on the Throne"

fFestivali filmit "Hyjnesha në Fron" - "The Goddess on the Throne" u themelua në vitin 2002 nga aktori Besim Ajeti, TV Producer në festivalin e parë të filmit në Kosovë. Filmat e shkurtër do të shfaqen në udhëtimet me tren  nga një qytet në tjetrin dhe filmat artistikë do të shfaqen në ambientet e Stacionit Hekurudhor.

Seksioni i konkurrencës së filmave

Filma të animuar me metrazh shkurt për fëmijë (deri në 40 minuta kohëzgjatje)
Filma të metrazhit të shkurtë për fëmijë (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma kombëtar të shkurtër (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma të shkurtër ndërkombëtar (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma artistik(60 min dhe më lartë kohëzgjatje)
Filma dokumentar kombëtar me fokus për arritjen në jetë.

Projektet aktuale

Film fest "Hyjnesha në fron" hap thirrjen për projektet filmike të reja.

First film on the train!

sqAlbanian