Filma të shkurtër për fëmijë

Filma të metrazhit të shkurtë për fëmijë (deri në 40 min kohëzgjatje)

Filmi i fëmijëve, ose filmi familjar, është një zhanër filmi që përmban fëmijë ose lidhet me ta në kontekstin e shtëpisë dhe familjes. Filmat e fëmijëve janë bërë posaçërisht për fëmijët dhe jo domosdoshmërisht për audiencën e përgjithshme, ndërsa filmat e familjes bëhen për një apel më të gjerë me një audiencë të përgjithshme. Filmat e fëmijëve vijnë në disa zhanre të mëdha si realizmi, fantazi, aventura, lufta, muzikore, komedi , dhe përshtatjet letrare.

sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian