Filma të shkurtër të animuar për fëmijëve

 

Filma të animuar me metrazh shkurt për fëmijë (deri në 40 minuta kohëzgjatje)

Kjo kategori e filmave me animacione krijon filma të animuar të animuar nga e gjithë bota dhe është organizuar në mënyrë alfabetike nën vitin e lirimit (viti kur filmi i kompletuar u publikua fillimisht për publikun). Përfshihen lëshime teatrale, si dhe filma të prodhuara për TV (TV) dhe filma të drejtpërdrejtë me video (V) të të gjitha llojeve të animacioneve. Aktualisht lista nuk njeh një formular lirimi nga një tjetër. Për t'u kualifikuar për këtë listë, filmat duhet të jenë "mbi 40 minuta të gjata dhe të kenë animacion në së paku 75% të kohës së tyre të punës, ose të kenë të paktën 40 minuta animacion në total.Animacion ka patur një rrugë të gjatë në dekada që nga debutimin në fillim të viteve 1900. Teknikat e përdorura nga animatorët për të sjellë karaktere dhe histori në jetë janë përmirësuar pa masë gjatë viteve, megjithatë mbetet vetëm tre lloje kryesore të animacioneve: tradicionale, stop-motion dhe kompjuter.

sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian