Festivali i Filmit i Kosovës "Hyjnesha në Fron"

NGA 2002 Mirësevini në festivalin e filmit "Hyjnesha në Fron"

Festivali i Filmit të Kosovës - "Hyjnesha në Fron" u themelua në vitin 2002 nga aktori Besim Ajeti, producent televiziv, festivali i parë i filmit në Kosovë.
Filmat e shkurtër do të shfaqen në udhëtimet me tren nga një qytet në tjetrin dhe filmat artistikë do të shfaqen në ambientet e Stacionit Hekurudhor.

Seksioni i konkurrencës së filmave

Filma të animuar me metrazh shkurt për fëmijë (deri në 40 minuta kohëzgjatje)
Filma të metrazhit të shkurtë për fëmijë (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma kombëtar të shkurtër (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma të shkurtër ndërkombëtar (deri në 40 min kohëzgjatje)
Filma artistik(60 min dhe më lartë kohëzgjatje)
Filma dokumentar kombëtar me fokus për arritjen në jetë.

Projektet Aktuale

Kosovo Film Festival "Goddess on the Throne"opens the call for new film projects.

Festivali i parë i filmit në tren!

sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian