Programi i festivalit, “Hyjnesha në fron”

Gjatë një jave sa do të zgjas festivali do të shfaqen gjithsej katërdhjetë filma të metrazhit të gjatë, të mesëm dhe të shkurtë, të ardhur nga tri kontinente: nga Evropa, Amerika dhe Azia e madje nga Japonia e largët.
Veprat e ndryshme përfaqësojnë kinematë nga vendet e mëdha industriale, por edhe kinematë e vogla dhe të pavarura. Kinemanë vendore do ta përfaqësojë filmi “Ballkoni” i Lendita Zeqirit.
Filmat artistikë do të shfaqen në ambient të hapur siҫ është amfiteatri, në ambient të mbyllur, brenda stacionit si dhe në ambient lëvizës duke udhëtuar me tren.

Programi

31 gusht, filmat e metrazhit të gjatë, 20:00
Hapja ceremoniale e festivalit
“Train Station” – Collab Feature (USA), amfiteatër, 20:30
“Just Scene” – Alex Sunju Park(KOR), special Screening, K2, 20:30

1 shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“The Great Wall” – Tadhg O’Sykkuvan (IRL), amfiteatër, 20:30
“Crime and Punishment” – Andrew O’Keefe(AUS), amfiteatër, 22:00
“Inherit the Stars”, Special Screening, 20:00

2 shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“Escapes” – Mercedes Gaspar (SPA), amfiteatër, 20:30
“The Little Gipsy Witch” – Tomislav Žaja (CRO), amfiteatër, 22:30
“Massai 10th , Lost Tribe of Israel” – Dante Tanikie (UK), Special Screening, 20:00

3 Shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“Pechorin” – Roman Khrushch (RUS), amfiteatër, 20:30
“Laputa” – Jakub Smid(CZH), amfiteatër, 22:00
“Kurdistan” – Bulent Funduz (KUR), special screening, 20:30
“Bern Harbor” – Thomas Neuenschwander (CH), special screening 22:00

01 shtator, ora 16:30, filmat e shkurtë, Tren
“Jr Senmo Main Line” – Michito Tanaka (JP)
“I Wanted A War” – Lino Palena(ITA)
“Entelechy” – Ariana Delawari (USA)
“Shooting Star” – Lyubo Yonchev (BLG)
“Nuvola” – Giulio Mastromauro (ITA)
“The Visit” – Leandro Corinto
“Fatalist” – Edin Alia

02 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, Tren
“Fiddlesticks” – Veit Helmer (GER)
“Charlie & Poppy” – Jennifer Pots (USA)

03 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, Tren
“Marshland” – Michito Tanaka (JP)
“Two Bellmen Two” – Mark Rabinowitz (UAE)
“The Last Stop“ – Michael Stout(USA)
“You Are Beautiful” – Hristo Poriazoff (BLG)
“Resting Places” – Adam Stone (USA)
“Ballkoni” – Lendita Zeqiraj (RKS)

04 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, tren
“Notorious Corn” – Mallory Grolleau (FRA)
“Business Unusual“ – Mark Rabinowitz (UAE)
“ID” – Guadalupe Yepes (ARG)
“Reinforced” – Ali AdHami (USA)
“Silencio Canto” – Luigi Lorio(ITA)
“Black Sea” – Ulas Karaoglu(TUR)

Ceremonia e permbylljes, ndarja e cmimeve
“Jericho”, koncert, amfiteatër