‘My Short Words’ Wins the Main Prize on 11th Edition of the ‘The Goddess on the Throne’ 2018 Film Festival

Last night, August 27, in the closing ceremony held at the Prishtina Railway Station were announced the awards of the 11th edition of Fest Film Kosova ‘Goddess on the Throne’ 2018. The ceremony opened up by an introductory word of the executive director of the festival Ms. Makfire Miftari, which later revealed the awards of this edition of the festival.

This edition had a rich program with different categories of films – short, medium, documentary, feature and for children. Part of this edition were also various professional workshops and an exhibition. The films were shown in three cinemas – the static train wagon, the train station, and the KSino Armata. The award ceremony was followed by a cocktail for the attendees with live music by Bashkim Gagica.


Jury composed of artists: Edwin Mingard (filmmaker, United Kingdom), Mark Norfolk (director, United Kingdom), Agim Sopi (director, Kosovo) – feature films; and  Kimete Berisha (publicist, Kosovo), Naser Shatrolli (playwriter), Yll Berisha (director, Kosovo) – short films.
In the category of feature films, the main prize of the festival by the jury was awarded to the Turkish production film “My Short Words” directed by Turkish director Bekir Bulbul. Other prices in this category are as follows:
 
Best Director:
Anders Emblem – ‘Hurry Slowly’
 
Best Scenario:
Geidre Beinoriute – ‘Breathing Into Marble’
 
Best Actor in a Leading Role:
Kim Myeong-Guk in ‘Dad Is Pretty’
 
Best Actress in a Leading Role:
Airida Gintautaite in ‘Breathing Into Marble’
 
Special Cinematography Award:
‘Haldaa’ by Enamul Haq Somel
 
Special Prize of the ‘Goddess on the Fron’ Festival:
‘Hippopotamus’ -Edward Palmer
 
The first prize in the short film category was won by the Greek film ‘Maniera Greca’ directed by Kirineos Papadimatos. .
Special prize in this category went to the German film ‘Terrier’ directed by Ozan Mermer, while the Iranian film ‘Forouzan’ directed by Mirabbas Khosravinezhad won the jury prize for short films.
 
Short description of ‘My Short Words’ movie:
 

On a hot summer day, three children living in a poor Anatolian village go to a pit of spring, but they find it too small to swim. They have always wanted to swim in the large lake that can be seen from the village. While enjoying the view from the lake from the distance, they decide to go there by bike. However, this round trip will not be so easy.

The trailer: https://vimeo.com/233106930

‘My Short Words’ fiton çmimin e parë në ‘Hyjnesha në Fron’ 2018

Mbrëmë, më 27 Gusht në stacionin e trenit në Prishtinë u mbajt ceremonia përmbyllëse e edicionit të 11-të Fest Film Kosova 2018. Ceremoninë e shpalli të hapur me një fjalë hyrëse drejtoresha ekzekutive e festivalit Makfire Miftari, e cila më pas shpalosi edhe emrat fitues të festivalit të sivjemë të filmit Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’ 2018.

Ky edicion kishte një program mjaft të pasur me kategori të ndryshme filmash – të shkurtë, të mesëm, dokumentarë, të gjatë dhe për fëmijë. Gjithashtu pjesë e këtij edicioni ishin edhe punëtori të ndryshme profesionale dhe një ekspozitë. Filmat u shfaqën në tri kinema – në vagon treni statik, në stacion të trenit dhe në kino Armata. Mbrëmja e fundit pas ceremonisë së çmimeve u pasua me një koktej për të pranishmit dhe muzikë të lehtë qytetare live nga Bashkim Gagica.

Juria në përbërje të artistëve: Edwin Mingard (filmbërës, Mbretëri e Bashkuar), Mark Norfolk (regjisor, Mbretëri e Bashkuar), Agim Sopi (regjisor, Kosovë), Kimete Berisha (publiciste, Kosovë), Naser Shatrolli (dramaturg, Kosovë) dhe Yll Berisha (regjisor, Kosovë) në kategorinë e filmave të gjatë me çmimin kryesor të festivalit e shpërblyen filmin me regjisor dhe produksion turk ‘My Short Words’ (Fjalët e mia të shkurtëra)..

Çmimet tjera në këtë kategori janë si vijon:

Regjisori më i mirë:
Anders Emblem për regjinë në filmin ‘Hurry Slowly’

Skenari më i mirë:
Geidre Beinoriute për skenarin e filmit ‘Breathing Into Marble’

Aktori më i mirë në rol kryesor:
Kim Myeong-Guk në ‘Dad Is Pretty’

Aktorja më e mirë në rol kryesor:
Airida Gintautaite në ‘Breathing Into Marble’

Çmimi special për kinematografi:
‘Haldaa’ me regjisor Enamul Haq Somel

Çmimi Special i Festivalit ‘Hyjnesha në Fron’:
‘Hippopotamus’ me regjisor Edward Palmer

Ndërsa çmimin e parë në kategorinë e filmit të metrazhit të shkurtë e fitoi filmi grek ‘Maniera Greca’. Çmimi special në këtë kategori shkoi për filmin gjerman ‘Terrier’, ndërsa ‘Forouzan’ nga Irani fitoi çmimin e jurisë.

Përshkrim i shkurtë i filmit fitues ‘My short Words’:

Në një ditë të nxehtë të verës, tre fëmijë që jetojnë në një fshat të varfër anadollak shkojnë në një gropë të burimit, por e shohin se është shumë e vogël për të notuar. Ata gjithmonë kanë dëshiruar të notojnë në liqenin e madh që mund të shihet nga fshati. Dhe duke shijuar pamje nga liqeni nga distanca, ata vendosin të shkojnë atje me biçikletë. Megjithatë, ky udhëtim i rrumbullakësuar nuk do të jetë aq i lehtë.

Sonte çmimet për filmat fitues përmbyllin edicionin e XI-të të Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’

Me natën e pestë, të hënën më 27 Gusht 2018, përmbyllet edicioni i XI-të i Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’. Nata finale ka në program ceremoninë përmbyllëse e cila fillon nga ora 20:00 në stacionin e vjetër të trenit në Prishtinë. Pjesa e parë e mbrëmjes është e rezervuar për ndarjen e çmimeve, ndërsa vazhdon me një koktej me muzikë live nga doajeni i muzikës qytetare Bashkim Gagica. Në çdo kategori garojnë filma të shumtë ndërkombëtarë dhe vendorë për çmimin kryesor të festivalit ‘Hyjnesha në Fron’, statujë kjo e cila simbolizon qytetin e Prishtinës.

Edicioni i sivjemë festivalit u zhvendos në stacionin e vjetër të trenit në Prishtinë ku përveç kinos në stacion të trenit dhe asaj në Kino Armata, filmat janë shfaqur edhe në një kino në vagon treni statik si formë proteste e mosrealizit të idesë fillestare që me tren të udhëtohet nëpër Europë, dhe të jetë një festival që në udhëtimin me tren ti marrë krijuesit përgjatë udhëtimit të tij, ide kjo origjinale e themeluesit të festivalit Besim Ajeti.

Krijuesit ndërkombëtarë të pranishëm në edicionin e sivjemë janë tejet të mahnitur me idenë themeluese të festivalit, i cili vazhdon të tërheq mysafirë dhe krijues të shumtë nga vende të ndryshme të botës. Këtë vit, dy regjisorë, hungarez dhe koreano-jugor, vendosën që filmat e tyre t’i shfaqin si premiera botërore në Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’. Bëhet fjalë për filmat ‘The Devoted’ (Të Përkushtuarit) nga regjisori Pozsgai Zsolt (Hungari), dhe ‘Dad Is Pretty’ (Babai është i Bukur) nga regjisori Park So Min (Republika e Koresë Jugore). Filma të tjerë të shafqur këtë edicion kanë patur gjithashtu premierat e tyre europiane dhe regjionale.

Regjisori Szolt, i cili nuk mund të ishte i pranishëm në premierën botërore të filmit të tij, nëpërmjet një letre të përcjellur përmes Ambasadës Hungareze në Kosovë tek organizatorët e festivalit shtoi se ka qenë një surprizë e papritur dhe kënaqësi që filmi i tij është përzgjedhur prej festivalit duke e konsideruar shfaqjen e filmit të tij në Prishtinë si një moment emblematik në karrierën e tij.  Letrën e plotë të tij mund ta lexoni më poshtë:

Programi i ditës përmbyllëse të festivalit:

PROGRAMI DITOR

E Hënë

27 Gusht/August 27, 2018

Ceremonia Përmbyllëse/Closing Ceremony
Ora/Time: 20:00 h
Vendi/Place: Train Station Prishtina

  1. Ndarja e çmimeve – Awards Ceremony
  2. Koktej – Cocktail
  3. Live Music: Bashkim Gagica

Të tjera/Others:
23-27 Gusht/23-27 August 2018
Ekspozitë/Exhibition: Muhamet Ahmeti – Metis
Subjekti/Subject:
“Në kërkim të … (lirisë së lëvizjes, mbijetesës, dashurisë, x personit të humbur, shpresës…)”
‘In search of … (freedom of movement, survival, love, x-lost person, hope…)’

PROGRAMI I PLOTË 2018 / FULL PROGRAM 2018

Të dashur artdashës,

Për shkak të teknikaliteteve në faqen tonë zyrtare, sot nuk ka qenë e mundur që të qaset programi i plotë i festivalit. Më poshtë mund ta gjeni atë të plotë, ndërsa mund ta shkarkoni edhe në versionin pdf këtu: Programi i festivalit .

Dear art lovers,

Today, due to some technicalities it was not possible to access the full program of the film festival from our official web. Please find the full program below, and you can also download it in pdf version here: Full program .

23 Gusht – August 23rd 2018

Train Cinema
19:30
Opening Ceremony – Ceremonia Hapëse
Jury Presentation – Prezentimi i jurisë
Performance – Performancë: Taulant Rruci, Violinë dhe Makfire Miftari, Vokal.

Train Station Prishtina
20:00
Feature Film

Breathing into marble
Director: Giedre Beinoriute – Lithuania/Latvia/Croatia 2018
97 min.
Regional Premiere – Premierë rajonale

24 Gusht – August 24 2018

16:00
Shorts
Icons – Director :Ronnie Cramer 5.10min 2018 United States
Just Words – Director: Ilia Antonenko 23.57min.Russian Federation 2015
Fahroozan-Director:Mirabbas Khosravinezhad 12 min. Iran 2017
Cold Feet – Director:Keishi Suenaga 27min. Japan 2017
Maniera Greca – Director:Kirineos Papadimatos 13.15min. Greece2017

18:00
Documentary Film
Plague – Director: Koldo Almandoz 9.58min. Spain
Los Mambsies Director: Russell McMahon, Kamrin Nielsen USA 12.09min.

20:00
Feature Film

Haldaa
Director:Tauquir Ahmed
Bangladesh 2017
95 min. – European Premiere – Premierë europiane

25 Gusht – August 25 2018

HYJNESHA KIDS – Train Station Prishtina

14:00
My short words 70 min. Turkey Director: Bekir Bulbul 2017 Film artistik për fëmijë / Kid’s Movie
Whats inside “Hyjnesha në fron” Director Mikio Saito Japan 2’32”
Children’s animated short film

14:00
Kino Armata – Prishtine
Eight Day – Director: Jasmin Pivic Bosnia and Herzegovina 9.55min. 2018
No Ghosts – Director: Ragnar Snorrason Iceland 15.51min.2017
Tzar Bomba – Director: Oskar Rosetti Switzerland 14min.2018
A Ferry Tale – Director: Mehmet Tigli 10.14min.Turkey 2018
The Waste Land – Director: A Cheng Dong China 15min.2017

16:00
Stone Circle – Director: Patrick Pfister United States 2017 109min

18:00
Un’ati – Director: Mark Norfolk 91min. Kosovo/Great Britain

20:00
The Devoted – Director: Pozsgai Zsolt 99min.Hungary 2018 (World Premiere)

22:00
Dad is Pretty – Director: Park So Min Republic of Korea 92min, 2017 (World Premiere)

26 Gusht August 26th 2018
Train Station Prishtine

16:00
Shorts
Mary – Director: Juraj Primorac Croatia 25min.2016
I’m Not Afraid – Director: Bohdan KhomynUkraine 2017 29.20min.
Go for Broke – Director: SklavounakisMarinos Greece 30 min.2018-
The Life Inside – Director: Konstantin Egerndorfer Germany 19min.2018
Terrier – Director: Ozan Mermer Germany 24min. 2016
Expressions of Solitude – Director: Karin Blixt Sweden 5 min.

18:00
Documentary Films

Born in Angola – 2 hr 40 min. 2017 Portugal Director: Rui Goulart
La Fiebre Del Oro Spain – 24’ 43’’ Director: Raúl de la Fuente
Seven Sacred Laws – 29min. Canada Director: Nihat Ademi

20:00
Hippopotamus

22:00
Hurry Slowly – Director: Anders Emblem Norway 70 min.2018 Regional Premiere – Premierë rajonale

27 Gusht – August 27 2018
Closing Ceremony – Train Station

20:00
Ndarja e çmimeve – Awards Ceremony
Koktej – Cocktail – Live Music – Bashkim Gagica

Additional:
23-27 Gusht – 23-27 August
Exhibition/Ekspozita: Muhamet Ahmeti – Metis

Subject/Subjekti:
“Në kërkim të … (lirisë së lëvizjes, mbijetesës, dashurisë, x personit të humbur, shpresës…)”

Dita e III-të në Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’ sjell premierën botërore të filmit ‘The Devoted’ (Të Përkushtuarit)

Dita e tretë e Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’ 2018 ka një program mjaft të pasur me kategori të ndryshme filmash të cilët do të shfaqen në dy kinema – kinoja në stacion të trenit dhe Kino Armata. Dita fillon me segmentin për më të vegjëlit HYJNESHA Kids prej orës 14:00 në kinon në stacionin e vjetër të trenit ku do të shafqen filma artistik dhe të animuar për fëmijë.

Paralelisht në të njëjtën kohë në Kino Armata do të shfaqen filma të metrazhit të mesëm nga produksione të huaja. Pasditja e vonë e ditës së tretë është e rezervuar për filma të gjatë artistik të produksioneve të huaja dhe kulmon me shfaqjen e premierës botërore të filmit hungarez ‘The Devoted’ (Të Përkushtuarit) që nis në orën 20:00 në Kino Armata.

Në kuadër të programit janë poashtu edhe punëtori të ndryshme profesionale si dhe një ekspozitë e veprave të artit që do të jetë e hapur tek stacioni i vjetër i trenit në Prishtinë.

Hyrja në të gjithë filmat është pa pagesë përgjatë gjithë kohëzgjatjes së festivalit.

PROGRAMI I DITËS SË TRETË
25 Gusht 2018 – August 25, 2018

14:00
‘My Short Words’ – Director: Bekir Bulbul, 70 min. Turkey 2017 (Film artistik për fëmijë / Kid’s Artistic Movie)
“What’s Inside ‘Hyjnesha në Fron’ ” – Director Mikio Saito 2’32”, Japan (Film i animuar për fëmijë – Children’s animated film)

Kino Armata -Prishtine

14:00
‘Eight Days’ – Director: Jasmin Pivic, 9.55min. Bosnia and Herzegovina, 2018
‘No Ghosts’ – Director: Ragnar Snorrason 15.51min. Iceland, 2017
‘Tzar Bomba’ Director: Oskar Rosetti 14min. Sëitzerland, 2018
‘A Ferry Tale’ – Director: Mehmet Tigli 10.14min.Turkey, 2018
‘The Waste Land’ – Director: A Cheng Dong 15min. China, 2017

16:00
‘Stone Circle’ – Director: Patrick Pfister United States 2017 109 min

18:00
‘Un’ Ati’ – Director: Mark Norfolk 91min. Kosovo/ Great Britain, 2018

20:00
‘The Devoted’ – Director: Pozsgai Zsolt 99min. Hungary, 2018 (Premirë botërore – World premiere)

22:00
‘Dad is Pretty’ – Director: Park So Min 92min, Republic of Korea, 2017 (Premierë europiane -European premiere)

Hapet Edicioni i XI-të i Fest Film Kosova ‘Hyjnesha në Fron’

Me fjalën hyrëse Makfire Miftari, drejtoreshë ekzekutive e festivalit të filmit ‘Hyjnesha në Fron’ dhe Besim Ajeti, drejtor dhe themelues, e shpallën të hapur edicionin e sivjemë, të XI-të, të festivalit të filmit ‘Hyjnesha në Fron’.

Ky edicion po mbahet prej 23 deri më 27 Gusht 2018, dhe ka a një program mjaft të pasur me kategori të ndryshme filmash të cilët do të shfaqen në tri kinema – në vagon treni statik, në stacion të trenit dhe kino Armata – duke u munduar të ngris vetëdijen mbi ruajtjen e një pjese të bukur të kryeqytetit. Në kuadër të programit janë poashtu edhe punëtori të ndryshme profesionale. Mbrëmja e parë u pasua me premierën rajonale të filmit me ko-produksion lituanez-letonez-kroat ‘ Breathing Into Marble’.

Fituesit në kategoritë e ndryshme do të shpallen nga juria në përbërje të artistëve: Edëin Mingard (regjisor, Mbretëri e Bashkuar), Mark Norfolk (regjisor, Mbretëri e Bashkuar), Agim Sopi (regjisor, Kosovë), Kimete Berisha (publiciste, Kosovë), Naser Shatrolli (dramaturg, Kosovë) dhe Yll Berisha (regjisor, Kosovë).

Dita e sotme ka në program shfaqjen e filmave të shkurtë, të gjatë, dokumentar, si dhe ata për fëmijë në kuadër të segmentit HYJNESHA Kids. Filmat shfaqen në tri kinematë e lartëcekura.

Programi i sotëm

24 Gusht 2018

16:00
Category: Shorts

Icons – Director: Ronnie Cramer 5.10min, United States, 2018
Just Words – Director: Ilia Antonenko 23.57min. Russian Federation, 2015
Fahroozan – Director: Mirabbas Khosravinezhad 12 min. Iran, 2017
Cold Feet – Director: Keishi Suenaga 27min. Japan, 2017
Maniera Greca – Director: Kirineos Papadimatos 13.15min. Greece, 2017

18:00
Category: Documentary Film

Plague – Director: Koldo Almandoz 9.58min. Spain
Los Mambsies – Director: Russell McMahon, Kamrin Nielsen 12.09min. USA

20:00
Category: Feature Film

Haldaa – Director: Tauquir Ahmed 95 min. Bangladesh, 2017 (EU premiere, premierë evropiane).

HYJNESHA KIDS

Cinema: Train Station Prishtina

14:00

My short words – Director: Bekir Bulbul 70 min. Turkey, 2017 (Film artistik per femije / Kid’s Movie)
Whats inside “Hyjnesha ne fron” – Director: Mikio Saito 2’32”, Japan (Children’s animated short film – film i shkurtër i animuar për fëmijë)

Dita e parë në Hn’F

Dita e parë në Hn’F

FestFilmKosova
Programi kinematografik i festivalit të filmit të Hn’F-së
Fushë Kosovë
FK, 30 gusht (Hn’F) – Filmat do të shfaqen në tri lokacione, në amfiteatër (A), në sallën e shfaqjeve special “special screen”, në Kino Stacion (KS) si dhe në sallën e posaçme në tren, “Train Cinema” (TC) në relacionet Fushë Kosovë – Hani i elezit dhe Fushë Kosovë – Pejë.

Ciceroni kulturor për ditën e pare në Hn’F
Programi kinematografik për 31 gusht
“Train Station” Amfiteatër (A) 31 Gusht 20:30 1:37:00
“JUST SCENE” vol.1 Kino Stacion (KS) 31 Gusht 22:15 0:30:00
“Passion of V” Kino Stacion (KS) 31 Gusht 23:00 0:38:54

Hapja zyrtare
Hapja ceremoniale në stacionin e hekurudhave në Fushë Kosovë, përkatësisht në “Train Cinema” (TC) nga ora 19 : 30, përmes prezantimit të jurisë dhe kategorive të çmimeve shpërblyese për filmat pjesëmarrës.

Bordi i Hn’F-së & Media person (MH): Hn’F: www.festfilmkosova.com, info@festfilmkosova, +377 45 243 690. mentorhaliti@gmail.com, 044 148 552. Adresa: Zyra e Hn’F-së, stacioni i hekurudhave, 12 000 Fushë Kosovë.

Fest Film Kosova 8th Edition Awards

Fest Film Kosova-Press Release

06.06.2015

Fushë Kosova
In the late hours of the Friday evening in an impressive atmosphere  at the ancient Harilaqi Castle, in Fushë Kosova, Fest Film Kosova has announced the winners of the 8th Edition international Film Festival”The Goddess on the Throne”.
The jury  consisted of: Alfred Trebicka,Alfred Trebicka, Naser Gjinovci, Selami Taraku,  Zet’hane Bahtiri, Ekrem Sopi, Imer Mushkolaj and  Ekrem Xani has announced the best film of the Festival : “Shadow Gene” directed by Mark Norfolk from UK.
Festival’s  Special Award was given to the director Sohan Roy from India for the film “Dam 999”.
This price is awarded to the films that tackle relevant global issues.
Life achievement award was given to   the kosovar film director Sadedin Prekazi in honor of his decades of work in the field of Kosovo’s cinematography with particular emphasis on children’s cinematography.
Other prizes were awarded as follows:
Feature Film Category
Best Director-Mark Norfolk “Shadow Gene”UK
Best Screenplay -Sohan Roy “Dam999″india
Best Actor -Deyan Dankov”The Sinking of Sozopol”Bulgaria
Best Actress -Elizabeth Dahl “Shadow Gene”UK
In the short film category the following prizes were awarded:
Best Short International Film-“Love at first sight”Mark Playne
Best short National Film”The Sonate” Durim Kryeziu .
The 8th Edition of the Film Fest Kosova organized for the first time this year kids edition of “KIDS Hyjnesha” Festival.
During the five days of the Festival 44 short, feature and medium length films were shown from 17 different countries of the world.
Short films for the second time in the Festival’s history were shown on the train while the feature films were screened on the open air cinema and on the premises of the Railway Station in Fushē Kosova.
For the first time the closing ceremony was held in the ancient Harilaqi Castle .
The closing ceremony was attended by about hundred people among which many residents of different ages from Harilaqi ,Fushë Kosova and nearby villages.1

Sot u bë hapja e Festivalit të Filmit “Hyjnesha në Fron”

Sot  u bë hapja e Festivalit të filmit “Hynesha në Fron” në Statcionin Hekurudhor, Fushë Kosovë. Sivjet krahas repertorit të pasur të filmave për të rritur, “Hyjnesha në Fron” sjell edhe edicionin e filmave për fëmijë. Hapja e festivalit u bë pikërisht në ditën e 1 Qershorit, Ditës së Fëmijëve.

Gjatë konferencës për media, Drejtori i Festivalit Besim Ajeti theksoi se: “tridhjetë e pesë vjet në Kosovë nuk është xhiruar film për fëmijë. “Hyjnesha në Fron” organizoi puntorinë se si  bëhen filmat. Gjatë ceremonisë së festivalit u rixhirua skena 27/1 e seriali dikur shumë i popullarizuar për fëmijë “ Fidani”. Me këtë rast fëmijët patën mundësi të mësojnë së si punohen filmat.

Programi kulturor dhe argëtues për fëmijë filloi në orën 12:00 me xhiron e “ Trenit për Fëmijë”, këngë nga shkolla “ Vihuela”, vallëzim modern nga “ Evolution”, si dhe recital  nga çerdhja e fëmijëve “ Gëzimi ynë” nga Fushë Kosova. Gjithashtu u shfaq filmi në “ Kino Tren”.

Shfaqja e filmave për të rritur filloi në orën 16:00 dhe vazhdon deri në orët e vona të mbrëmjes.

Krahas aktiviteteve argëtuese e kulturore gjatë gjithë kohës së zgjat Festivali ‘Hyjnesha në Fron”, në hapësirat e Stacionit Hekurudhor dhe në platonë para tij do të qëndrojnë hapur “Panairi për ushqim,veshje tradicionale e produkte tjera vendore’’.

Përderisa katër ditët e para të Festivalit do të mbahen në hapësirat e Stacionit Hekurudhor dhe në Amfiteatrin e Qytetit të Fushë Kosovës, nata përmbyllëse e “Hyjneshës në Fron’ do të mbahet në kështjellën e lashtë të fshatit Halilaq.

Në edicionin e sivjetmë të Festivalit Ndërkombëtar “Hyjnesha në Fron”do të shfaqen 44 filma, të metrazhit të shkurtë, të mesëm e të gjatë nga 17 shtete të ndryshme të botës.

Photo by: Burim Berisha

 

DSC_1632 DSC_1639 DSC_1705 DSC_1729 DSC_1785 DSC_1788 DSC_1801 DSC_1827 DSC_1847 DSC_1924 DSC_1997 DSC_2023 IMG_1064